CHUNG E MEI RA

~ WELCOME TO MY BLOGS. ~ SINCERELY CHUNG *
There was an error in this gadget

Friday, 3 February 2012

03 February 2012


hi ! lama tak berblogger kan ? hee. btw,ini hari sy tak pg skolah woo. tiba tiba sakit pgi tadi. haish . bkn main semangat nak pg skolh hri ni ,tengok2 dtg pulak pnyakit yg tak diundang nih. mula2 stu je,menjelang petang brtambah2 pnyakit dtg. mlas betul laa mcm nih. hilang smangat nak bt homework. dah laa tak skolah,confirm bnyak homework yg menunggu . btw,sy & kwn2 dah planning nak bt study group esok. :))  hrap2 smua plan brjalan lncar. :)
hm,pelik bah. sepanjang minggu ni dgn tiba2 sy jdi org yg rajin di dlm klas. aneh kan ? :D
sy sndiri pun tak sngka.
homework smuanya dibuat. entah hantu apa yg merasuk. ahaa.
dulu klau ada org nak copy&paste sy punya homework,sy tak kisah. skrg ni sy kedekut a.k.a haji bakhil skit oh. ahaa
bkn apa ,tak kan nak bgi meka copy&paste spnjang thun kan ? lebih lebih lagi thun ni dah nak spm. bila lgi nak berusaha sndiri kan ?  kpd kawan2 yg terasa dgn sikap sy spnjang minggu ni,sy minta maaf bnyak2 lahh :)  sy bukan nya kedekut,cuma nak korng berusaha skit. at least korng mencuba . salah pun takpa sbb manusia belajar dari kesilapan. klau asyik2 nak jwapan yg betul mcm mana nak perbaiki kelemahan diri ? betul tak?
bukannya sy nak kata yg sy lebih baik dri korng. smua manusia ni sma , masing2 punya kelebihan & kekurangan. tiada yg sempurna. ingat lahh :)   hm apa apa pun ,berusaha lahh selagi mampu . 
SEKIANN~ 

Saturday, 7 January 2012

MIMPI BURUKK :(


hai semua.. korng pa khbar hari ni ? hrap2 korng smua sihat sejahtera di pagi yg indah ni. :))  hm,sbenarnya bnyak sgt bnda nak dikongsi ari  ni tapi penyakit mlas nak taip dha dtg laa. :D  ok laa,sy  try merajinkan diri dulu yerr. :D

hm,mlm tadi sy mimpi ngeri tau . mmpi psal dunia dah nak kiamat. ntah knpa blh mimpi mcm tu. mungkin tu petunjuk kot.  mmg nervous sgt2 masa tu. maklum laa,mimpi :P mcm2 bnda sy mimpi termasuk laa buaya & org gila.

cita psal buaya ni, masa tu sy dgn kwan sy si FEYNO . ntah mcm mna blh termimpi kmi dua ni berada kat sbuah kolam. (bkn kolam renang yer ?hee :P ) mksud sy,kolam yg berlumpur. dgn scra tiba2 smua org lari bertempiaran. ada yg smpai jatuh kat dlm kolam berlumpur tu. msa tu,di sekeliling sy smua nya kolam berlumpur tu. lngsung takda tanah or apa2 yg dpat dijadikan tmpat berlindung.  cuba korng imagine,smasa sy  & si feyno  cuba nak kluar dari kolam tu tiba2 muncul seekor buaya (yg besarnya tak ubah mcm seekor gajah  . sy rasa lebih besar dari seekor gajah laa) kat tngah2 kolam tu. apa lagi,smua org lari nak slamatkan diri. sy dan si feyno pulak pura2 baring mcm mayat di tepi kolam tu. (kononnya takut dibaham buaya laa katakan)   tapi yg anehnya, buaya tu mcm tak nmpak kmi berdua. anehh kann ? =.=  malah buaya tu dgn selambernya lalu di tepi kmi berdua. masa tu,jantung ni mmg rasa dah nak gugur. hanya Tuhan sja yg tau perasaan kmi masa tuu. 

orang gila ? hm, msti korng tau ciri2 or gila kan . tak siuman gitu. eh eh, dah nma org gila msti laa tak siuman. apa punya ayat laa. =.= hm,berbalik kpd  cita org gila ni. msa tu sy,mumy sya & sy punya kazen tgh shopping dkt mall. kmi 3 decide nak try baju. so ,apa lagi. tiga2 sekali msok dlm fitting room tu. punya laa lama kmi brada dlm fitting room tu. cuba korng bayangkan,ada ka ptut 3 org skali brada dlm stu fitting room dlm jangka masa yg pnjang ? ngekngok kan ? ahaa :D masa tu sy trdengar bunyi org brckap2 kat luar. ingatkan spa. kmi 3 gelak2 laa kat dlm fitting room tu. tiba2 ada org ketuk pintu fitting room tu. anehh. dah tau ada org kat dlm brani btul nak ketuk2 pintu. kitorang buat2 tak dngar. lpas tu,dia ketuk lagi skali. kali ni dia ketuk dgn kuat pulak. apa lagi,kazen sy tu hot laa. skali dia pegi buka pintu tu ,opps! makk ! org gilaa laa. dgn baju nya yg koyak rabak  dia meluru masuk kat dlm fitting room kitorang tu. nasib laa kzen cpat tutup pintu . so , dia tak dpat masuk. huhh. legaa. tapi ingatkan smuanya dah berakhir. dgn tidak semena2 ,org gila tu panjat dari fitting room sbelah. sya pun apa lagi. trus ambil penyapu yg ada kat dlam fitting room tu then pkul dia kuat2.  nasib penyapu tu ada dua. rupa2nya org gila tu bukan cuma gila ttpi gila seks juga! huhh!
yg ada dlm fikiran sy masa tu cuma mumy sya. sementara sy & kazen tgh  WWE si gila tu dgn penyapu ,sy berusaha nak slamatkn mumy sy dngn cara menyuruh dia berlari kluar dari tmpat tu supaya dia prgi  mendapatkan pertolongan . tiba2 si gila tu bngun dan trus mencekik sya. masa tu sy dah tak dapat bernafas. alangkah takutnya sya masa tu.  kazen sy pula memukul si gila tu dgn sekuat hati tapi tak berjaya. sy hampir2 tak bernyawa masa tu. dari  jauh kelihatan mumy sy mnangis tngok sy diperlakukan mcm tu. akaii. sedih btul mmpi tu. masa tu sy terfikir munkin tu saat2 terakhir sy dgn mumy. uwaaa! mao nangis sy. ttpi berlaku keajaiban. mumy kejutkan sy dari mimpi tu. hahah! thanks GOD . time dah nazak mcm tu,tiba2 terbngun n sedar2 dah kat tmpat lain iaitu bumi. :D  mujur lahh. klau tak ,alamatnya ada lah kenduri arwah pagi ni. :)) mungkin blum smpai msa lgi kott.

hmm,pesanan sy utk korng ,sntiasa berhati2 tak kira kat mna korng berada. bahaya sntiasa ada kat mana2. jgn menilai org tu dari luaran. ya lahh,luaran nmpak baik tpi di dlam blum tntu kita tau kan ? ok laa, sy nak g makan dlu. lapar~ dari tadi asyik melayan facebook dan blog. tak pasal2 masuk hospital gara2 pengsan tak mkn nnti. hahha :D  take care smua. :))  wish u have a wonderful Sunday ! cheers~

Friday, 6 January 2012

CREATING BLOGS

06.01.2012 : wahh . rasa happy lepas buat blog .:D akhirnyaa :) sblum ni cuma tngok2 blog org then baca2 apa yg ada. teringin pulak nak buat blog sendiri. buat blog sndiri bukan bermaksud nak famous or apa2 yg sewaktu dgnnya. cuma sekadar utk berkongsi kisah hidup masing2 ,btul tak blogger2 sekalian ? :)  mula2 buat blog ni mmg boring sgt, sbab apa ? follower sorng pun tak da. wuu. kesian btul lahh. :D   harap2 lepas ni follower bertambah.  tak tau lah nak post apa sbenarnya. tapi klau berkaitan dgn 'cinta' ni mmg sy kurang lahh. haha :D sya tak brapa pndai dlam bab2 gini. hee. mungkin ada lah stu dua post yg berkaitan dgn benda tu. hee. ok lahh. sy nak menghendap org punya blog dulu. mna tauk dpat idea kan kan ? k bye~